29 Ekim 2007 Pazartesi

Anket Komisyonunda Taçi’nin tanıklığı kilit sorular sorulmadan geçti.


Meclisteki şiddet olyalarını araştıracak anket komisyonunda Arnavut Demokratik Partisi başkanı ve milletvekili Menduh Taçi, tanıklık ettiği olayları açıkladı ama kilit sorular sorulmadı.

Milletvekili grup başkanların toplantısına girdiğini doğrulayan Menduh Taçi Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Teuta Arifi’ye buradan git şeklinde seslendiğini söyledi.

Taçi partisine ait bir milletvekilinin Arifi’yi elinden tutmasını gördüğünü açıkladı ama kimse bu kişinin kim olduğunu sormadı. Bilindiği gibi Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Teuta Arifi Taçinin kendisine saldırdığını iddia etmişti ama anket komisyonunda bu da sorulmadı.

Demokratik Bütünleşme Birliği ve Arnavut Demokratik Partisi milletvekileri arasındaki dövüşmesini açıklayan Taçi Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Sadula Duraku ve Rafis Aliti’nin betonu öptüğünü gördüm dedi ama kimse dövüşmeye kimlerin katıldığını sormadı.

Taçi, Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Azis Polojani ve iç işleri bakan yardımcısı Refet Elmazi arasındaki konuşmayı anlattı ama kimse Elmazi’nin Polojani’yi ayakla vurup vurmadığını sormadı. Oysa ilk günlerde böyle bir iddia vardı. Demokratik Bütünleşme Birliği Milletvekili Tahir Hani Taçi’yi bir çok ayrıntı sordu, Taçi yanıt olarak Hani`ye yalancı dedi.

Hani’nin soruları dışında diğer milletvekiler hiç bir soru sormadı. Anket Komisyonu başkanı Stoyan Andov komisyonun önümüzdeki Perşembe gününe kadar çalışmalarını tamamlayacağını ima etti. Bugün komisyon önünde milletvekili Teuta Arifi, iç işleri bakanı Gordana Yankulovska ve Refet Elmazi’nin konuşması bekleniyor.

Arnavut Demokratik Partisi milletvekili Agim Ramadani’nin talebi üzerine, Demokratik Bütünleşme Birliğine ait bir korumadan tokat yiyen gazeteci Lirim Dulovi de komisyonda konuşacak.

Bu yazıyla bağlantılı haberler:

Meclis'te yumruklar konuştu
Meclis şiddet olaylarına yankılar
Meclis anket komisyonu kurulamıyor

Hiç yorum yok: