9 Ekim 2007 Salı

Meclis'te yumruklar konuştu


Salı, 25 Eylül 2007 MTV Türkçe Programı

Seçim yasası değişikliği ilgili meclis görüşmeleri kavgayla sonuçlandı. Demokratik İlerleme Partisi milletvekili Abduladi Veyseli kürsüde konuşurken milletvekili Rafiz Aliti ve Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekileri sözlü sataşmada bulundu.
Veyseli Aliti’ye seslenerek bana özel bir şey söylemek istersen çık dışarı anlaşalım dedi. Bu gerginliği yumuşatmak için Meclis Başkanı Lyubişa Georgievski mola verdi. Veyseli yerinde oturdu ancak Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Sadula Duraku Veyseli’yi ensesinden vurdu.
Bu harketten sonra meclis güvenliği araya girdi ve bu sırada Arnavut Demokratik Partisi milletvekili Rujdi Matoşi ve Sadula Duraku arasında itişmeler yaşandı.Bu anı hiç bir kamera yakalamadı, meclis televizyonu mola olduğu için meclis salonun duvarını gösteriyordu. Milletvekilerin her biri olayı kendi açısından yorumladı. Meclis Başkanı Lyubişa Georgievski oturumdan hiç bir şey olmadı.
Mola verdiğimden sonra olanlar oldu Mola oturumun bir parçası değildir dedi. Sosyal Demokrat Birliği milletvekili Yani Makraduli bu olaydan Başbakan Nikola Gruevski, Meclis Başkanı Lyubişa Georgievski ve Abdula Veyseli’nin sorumlu olduğunu söyledi.
Sadula Duraku’nun sorumlu olduğunu söyleyen VMRO DPMNE milletvekili Valdimir Gorçev Sosyal Demokrat Birliğin suçlamaları kabul ediyoruz. Küresel ısınmadan ve dünyadaki tüm sorunlardan Başbakan Gruevski sorumludur şeklinde konuştu. Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Cevat Ademi Başbakan Nikola Gruevski ve Abduladi Veyseli’yi olaydan sorumlu tuttu.
Sadula Duraku’nun davranışlarını nasıl yorumluyorsunuz şeklindeki sorumuza cevaben Ademi, Duraku’nun Veyseliyiği vurduğunu görmedim diye konuştu. Abduladi Veyseli kürsüde bulunduğu sırada Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekillerin kendisine hakaret ettiğini ve konuşmasından sonra Sadula Duraku’nun kendisini vurduğunu söyledi. Veyseli Ali’tiyi salon dışında çıkmaya davet ettiğini doğruladı.
Siyasi partiler arasından sağlanan anlaşmaya göre ilk aşamada bulunan bu yasa değişikliği üzerindeki görüşmelerin bugün bitmesi bekleniyordu ancak bu olaydan sonra miletvekilli grub başkanları oturumun nasıl devam edeceğine karar vermek üzere tekrar toplanadı. Bu arada Arnavut Demokratik Partisi ve Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekilleri arasında da mecliste bir dövuşme yaşandı.Demokratik Bütünleşme Birliği’ne ait korumalar ise A1 gazetecisi Lirim Dulovi’ye tokat vurdu.


HABER:ERDEM AHMET

Hiç yorum yok: