9 Ekim 2007 Salı

Meclis şiddet olaylarına yankılar

Çarşamba, 26 Eylül 2007 MTV Türkçe Programı

Makedonya meclisinde dün yaşanan tatsız olayların ardından bugün durum sakinliğini koruyor.Mecliste yaşanan olaylarla ilgili siyasi partilerden gelen yankılar bugün de devam etti.
Olayla ilgili Sosyal Demokratlar Birliği başkanı Radmila Şekerinska yaptığı açıklmasında Arnavut partilerinin milletvekileri arasında yaşanan tatsız olayları sert bir dile kınadığını dolayısıyla hangi partiden olursa olsun olayı çıkartanlardan sorumluluğa tutulmasını istediğini vurguladı.
Şekerinska mecliste yaşanan olaylarla ilgili iktidarda olan Vmro Dpmne ile Arnavut Demokratik Partisinin sorumluluğu üzerine almaları gerektiğini dile getiriken mecliste kuralları çiğneyen ve kavga çıkaranlara suç duyurusunda bulunmasını istediğini vurguladı.
Sosyal Demokratlar Birliği başkanı Radmila Şekerinska mecliste daha önceden silahlı kişilerin dolaştığını uyardıklarını ancak meclis başkanı Lyubişa Georgievskiden bu konuda hiçbir önlem alınmadığını belirtirken meclis başkanını genel kurul çalışmalarını kötü yönetmekle suçladı.Sosyal Demokratlar Birliğine göre olaylarla ilgili uluslararası tarafından gelen tepkilerin beklendiğini söyledi.
Öte yandan Arnavut Demokratik Partisi lideri Menduh Taçi yaptığı açıklamasında dün yaşanan olaylardan ötürü üzüntü duyduğunu dile getirirken Demokratik bütünleşme birliği milletvekili Teuta Arifiye yönelik yapmış olduğu saldırıyla ilgili ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu böyle bir şey yaşanmadığını söyledi.Taçi mecliste yaşanan olayların Sosyal Demokratlar Birliğinin bir senaryosu olduğunu belirti.
Olayla ilgili bugün kalkandelende bir basın toplantısı düzenliyen demokratik ilerleme partisi lideri Abdüladi Veyseli Ali Ahmetinin dünkü olaylardan sorumlu olduğunu ve meclisten Sosyal Demokrat Birliği başkanı Radmila Şekerinskayla birlikte tüm bu faliyetleri koordine etiğini suçladı.Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Cevat Ademi Milletvekili Sadula Durakunun Üsküp kalkandelen otobanı gişelerinde polis tarafından durdurulduğunu ve partisinin müdahalesi sayesinde serbest bırakıldığını söyledi.
Öte yandan Yeni Sosyal Demokratlar Birliği milletvekili Vele Mitanovski dünkü gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamasında A1 özel televizyonunun muhabirine yapılan saldırıyı ve mecliste silahlı parti korumalarının dolaşmasını kınadı.

HABER:ERDEM AHMET

Hiç yorum yok: