9 Ekim 2007 Salı

Meclis anket komisyonu kurulamıyor

Cuma, 28 Eylül 2007 MTV Türkçe Programı

Meclis olaylarını araştıramak ve sorumluları tespit etmekle görveli anket komisyonun kurulması için dün genel kurul karar aldı ama muhalefet ve iktidar komisyonda yer alacak 7 üye konusunda bugün de anlaşamadı.
Hem iktidar hem muhalefet bu komisyonda 4 üyesi olmasını istiyor. İktidarın ve muhalefetin anlaştığı tek konu komisyon başkanın iktidardan olması oldu.Milletvekili grup başkanların yaptığı kordinasyon toplantısında karar çıkmayınca görüşmeler önümüzdeki pazartesiye ertelendi.
Demokratik Bütünleşme Birliği anket komisyonundan raporun hazırlanmasına kadar meclis çalışmalarına katılmayacağı doğrultusundaki kararını tekrarladı. Bu partiden Milletvekili olan Rafiz Aliti Komisyonun kurulmamasından iktidarı sorumlu tuttu. Aliti Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Sadula Duraku’nun Demokratik İlerleme Partisi milletvekili Abduladi Veyseli’yi vurduğunu kabul etmedi.
Sosyal Demokratik Partisi milletvekili Yani Makraduli iktidarın elinde içişleri bakanlığı, meclis güvenliği ve güvenlik kameralardan görüntülerin olduğunu dolaysıyla komisyonda 4 üyenin muhalefetten olması gerektiğini söyledi.
Makraduli Alsat televizyonu kameramanın dövülmesinden sorumlu polislerin bulunması ve haklarında suç duyurusunda bulunması için İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska’ya çağırıda bulundu. Gazetecilerin A1 televizyonu gazetecisine Demokratik Bütünleşme Birliğin korumasından tokat atıldığını ve Sadula Duraku’nun Abduladi Veysili’ye saldırdığını hatırlatmasından sonra Makraduli şiddete karışanların tümünün sorumluluğun tespit edilmesini istedi.
Liberal Demokrat Parti ise içişleri bakan yardımcısı Refet Elmazi hakkınada gen sorunu önergesi sundu. Bu partiden milletvekili olan Andrey Jernovski Makedonya’nın siyasi tarihinde ilk kez bir hükümet üyesi bir meclis üyesine şiddet uyguladı. Bu saldırı bir yasam organında oldu ve kamu oyu bunu televizyonda gördü.
Refet Elmazi’nin her vatandaşı korumakla görevli olan içişleri bakanlığın yüksek yetkili olarak bunu yapması büyük bir skandal dedi. İktidar milletvekileri anket komisyonuyla ilgili açıklama yapmadı.

HABER:ERDEM AHMET

Hiç yorum yok: