6 Ocak 2011 Perşembe

Yolevski: Makedonya isim sorununu görüşmeye hazır

Makedonya isim konusunda iki taraf için kabuledici bir çözümün bulunması yolunda yapılacak yeni tur görüşmelere girmeye hazır. Bununla Makedonya’nın Washington Büyükelçisi ve isim sorunu görüşmelerinde Makedonya müzakerecisi olan Zoran Yolevski , yaklaşık bir yıl aradan sonra Birleşmiş Milletler arabulucusu Metyu Nimitsi’in New York’ta Yunanistan ve Makedonya müzakerecileriyle bu ay içerisinde görüşeceği doğrultusundaki haberleri yorumlamış oldu.
Amerika’nın Sesi’nin Makedonca yayınına açıklamada bulunan Yolevski, “ Makedonya temsilcisi olarak güney komşumuzla var olan sorunu nasıl haledebileceğimiz konusunda görüş teatisinde bulunmak için arabulucu Metyu Nimits ve meslekdaşım Vasilakis’le her zaman, her şekilde ve her yerde görüşmeye hazırım. Мakedonya, Makedon milletinin kimliğini ve gururunu koruyacak ve iki taraf için kabul edici olacak bir çözümün bulunması doğrultusunda bu görüşmelere samimi bir şekilde girmeye hazırdır“ dedi.
Yunanistan medyası iki gün önce hükümet kaynaklarına dayanarak bu görüşmenin nabzı yoklamak amacıyla resmi olmayan bir toplantı olacağını bildirdi. Yunanistan isim sorunun çözümünün Makedonya’nın NATO ve Avrupa Birliği üyeliği için önkoşul olmasını desteklerken tüm alanlarda kullanılacak ve coğrafi bir sıfat içerecek bir ismin çözüm olduğu doğrultusundaki tutumundan da tavız vermiyor.

Hiç yorum yok: