5 Ağustos 2008 Salı

Gruevski: Cumhurbanı’nı Meclis seçmeyecek

VMRO DPMNE Tsrvenkovski’nin görvden alınma inisiyatifi başlatmamasının yanısıra Cumhurbaşkanı’nın meclis’te seçilmesi için Anayasa değişiklikleri de sunmayacak.Bunu bugün VMRO DPMNE Başkanı ve Başbakan Nikola Gruevski Alsat televizyonuna yaptığı açıklamasında söyledi.
Başbakan Gruevski Tsrvenkovski’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine çıkması doğrutusundaki çağırıyı bugün de tekrarladı. Bilindiği gibi Tsrvenkovski önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanığı seçiminde adaylığını koymayacağını açıklamıştı. Bu dönemde VMRO DPMNE’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminin mecliste seçilmesi için Anaysayı değiştireceği doğrultusunda basında yorumlar vardı ve Siyasi uzmanlar Tsrvenkovski’nin bu sebepten adaylıkatan vazgeçtiğini yorumlamıştı. Başbakan Gruevski Cumhurbaşkanı’nın Meclis’te seçilmesinden kesin olarak vazgeçiyoruz ve onunla siyasetlerimizi seçimde karşılaştırmak istiyoruz, dedi.Gruevski 2004 yılında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminde hile yapıldığını düşündüğü için Tsrvenkovski'ye Cumhurbaşkanı yerine bay Tsrvenkovski olarak hitap ediyor.
Gruevski’ye göre Tsrvenkovski’nin Arnavut Demokrat Partisi’nin Meclis’e dönmesi için çağırıda bulunmasıyla Sosyal Demokrat Birliği aracılığyla kendisinin dönmesini amaçlıyor.
Gruevski „ Bu numaralar Tsrvenkovski’nin siyasi sahanede yıldız olduğu 1990'lı yıllarına ait ve bu numaralar şimdi eskidi. Şimdiye dek yaşanan bu tür saçmalıklar yapmasına izin veriyorduk “, diye konuştu.
Gruevski „Arnavut Demokratik partisi’yle uygun bir şekilde ayrıldık. Bu partinin lideri Menduh Taçi bunu neden yaptığımız biliyor.ADP’le ilişkilerimizi düşünmek için zamanımız yok “ şeklinde konuştu.Gruevski ayrıca Ustrumca Belediye Başkanı Zoran Zaev’den sonra diğer belediye başkanlarının sırada olduğu doğrultusundaki haberleri yalanladı.Bu bağlamda Gruevski Böyle bir liste yok .Yasayı ihlal eden herkes hak ettiği yerde bulunacak dedi.

Hiç yorum yok: