15 Ocak 2008 Salı

Makedonya 11 askerine veda etti


Makedonya üç gün önce helikopter kazasında hayatını kaybeden 11 askerinden veda etti. Üsküp’te 5 askerin tabutu, Makedonya bayrağıyla sarılı bir şekilde Butel mezarlığına taşındı. Butel’de çavuş Aleksandar Taskovski, çavuş Asleksandar Vasiç, başçavuş Toni Davitkovski, yarbay Toni Spasovski ve üstçavuş Janko Şiriç toprağa verildi. 5 askerin gömme merasimine devlet, askeri ve dini zirvesi katıldı.Butel mezarliğinın saygın vatandaşlar bölümünde düzenlen askeri törende cenaze marşı çalındı ve şeref takımı saygı atışı yaptı.Siyasetçiler bu kez resmi konuşmalar yapmadı sadece komutanları Vlado Lazarov Afganistan’da barış misyonunda görev yapan askerlerimizin gönderdiği mektubunu okudu. En zor anlar tabii ki en yakınları yaşadı.
Görüşmeyi bekledikleri günde aci haberi aldılar.Bosna Hersek Barış Misyonunda 6 aylık görev süresini tamamladıktan sonra eve dönüyorlardı ama en yakınlarına kavuşamadılar.Onları taşıyan helikopter, bilinmyen nedenlerden ötürü Katlanova’nın Blatse köyünde düştü. Onbaşı Zlatko Vleyanovski Üsküp’ün Draçova mezrlığında , binbaşı Goram Ristanovski ise Kamnik mezarlığında toprağa verildi.
Çavuş Miki İvanovski ve yüzbaşı Brane Spasovski Kumanova’da, üştçavuş Slavço Vasilev Ustrumca’da ve İgor Gyorevski Gevgelide askeri törenle uğurlandı. 11 askerin toprağa verilmesi dolaysıyla Makedonya’da bugün yas günü ilan edildi. Göndere çekilen devlet bayrakları yarıya indirildi. Binlerce vatandaş Üsküp’ün Ordu Evi’nde açılan anı defterinde duygularını ifade etti. Makedonya bugün 11 askerini kahraman olarak uğurladı.

Bu yazıyla bağlantılı başlıklar:
Makedonya Ordusuna ait helikopter düştü:11 asker öldü

Hiç yorum yok: