24 Ocak 2008 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkani Makedonya'da


Türkiye’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığındaki heyet Çevre bakanı Celil Bayrami’yle görüştü.
İzmir Büyükşehir belediyesi su ve kanaşızasyon suların temizlemesi, baraj havzaların korunması ve organik üretimin artması konusunda Makedonya’ya işbirliği teklifi sundu.
Çevre Bakanı Celil Bayramı İzmir'li konuklarına çevere alanaında hazırlanan starteji, suların yönetimi ve arıtması konusunda bilgi verdiğini söyledi.Devlet Bakanı en kısa zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesini ziyaret edip işbirliği imkanlarını araştıracak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi heyeti, Tarım Bakanı, Ulaştırma Bakanı,Yabancı Yatırımlar Ajansı Müdürü ve Serbest Ekonomik Bölgeler Müdürü'yle görüştüler. Heyet, başkent Üsküp’ün yanısıra Manastır, Pirlepe ve Ohri’yi de ziyaret edecek. Şubat ayında arasında İzmir'li iş adamlarından oluşan bir heyetin Makedopnya'yı ziyaret etmesi bekleniyor.İzmir’de büyük sayıda Makedonya göçmenin olması, Makedonya ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin artması için iyi bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Hiç yorum yok: