27 Kasım 2007 Salı

Yapılmakta olan muhteşem gökdelenler


Aqua, ABD’nin Şikago kentinde inşaa ediliyor ve 2009 yılında tamamlanacak..Yüksekliği 251 metre .

Chicago spire 2010 yılında tamamlanacak. 609metre yüksekliğiyle dünaynın en yüksek konut inşaatı ve batı dünyanın en yüksek binsı olacak.

Çin ulusal televizyonu’nun merkezi(cctv) 234 metreyle çok yüksek olmamasına rağmen tasarımıyla Pekin’e yeni bir güzellik katacak. 2008 yılında Çin’de düzenlenecek Olimpiyat oyunları için hazır olacak.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentindeki Regatta Hoteli, denizciliği konu ediyor. Çevresindeki 10 daha küçük bina gemileri, büyük bina ise deniz fenerini temsil ediyor. Bu hotel inşa ediliyor ama yüksekliği ve ne zaman tamamlanacağı konusnda bilgi bulamadım.İnanılmaz bir görünüşe sahip.

Hindistan’ın Residence antilia konusunda fazla bilgi yok. Sadece bu projemin başadığı söyleniyor. Yeşil bir yapı…

Moskova’daki Russia tower, 2012 yılında tamamlandığında Avrupa’nın en büyük binası olacak. Bu gökdelen Eiffel kulesinden iki kat daha yüksek olacak.

Malezya Penang global city centre, çok kısa zamanda onay alması bekliyor. Enang adasında yapılacak bu yapının 15 yılda tamalanması bekleniyor. Projenin en yüksek iki binanın yüksekliği 200 metre olacak.

Rusya’nın Peterspurg kentinde yapılmakta olan Gazprom şirketinin merkezi, 300 metre yüksek olacak.Güneşin bulunduğu noktaya göre gökdelenin günde 8 kez renk değiştirmesi bekleniyor.

Burj Dubai, önmüzdeki yıl tamamlandığında 818 metreyle dünyanın en yüksek binası olacak.Yanındaki binalar da gökdelenler ama çok çok daha küçük.

Hiç yorum yok: