30 Kasım 2007 Cuma

İsveç’liler kucaklamayı seviyor


İsveç'lilerin nekadar çekingen olarak bilinirseler de en son araştırma şef dışından hemen herkesle kucaklanmayı sevdiğini gösteriyor.
Her 10 İsveç’liden 9’u en az haftada bir kez biriyle kucaklanıyor. İsveç Kızıl Haç’ın tanıttığı bu arştırmaya gore 30 ile 44 arasındaki kadınlar kucaklamayı en çok seviyor. Bu ankete katılan 1036 kişiden yüzde 70’i sevgilisini yada eşini, yüzde 59’u ise arkadaşını yada tanıdığını hafta içerisinde kucakladığını söyledi. Yüzde 25’i işte aynı cinsiyetten , yüzde 14’ü de farklı cinsiyetten meslekdaşını kucakladığını öne sürdü.İsveç’lilerin sadece yüzde 4’nün şefini kucakladığı ortaya çıktı.
İsveç’in Synovate Anket Enstitüsü’nün yaptığı araştırmada İsveç’lilerin kucaklma konusunda belli bir görgü kurallarına sahip olduğu da vurgulanıyor.İsveç’lilerin yüzde 80’nin yas ağlayan kişiyi kucaklamak uygun olduğunu belirtiyor. Yüzde 55’i ise cüzdanını bulan yabancıyı kucaklayabileceğini iddia ediyor. İsveç’lilerin yüzde 65’i eğlencede iyi bilinmeyen insanlarla kucaklanmayı uygun bulmuyor.

Bu haberin kaynağı

Hiç yorum yok: