9 Ekim 2007 Salı

Türklere ve zencilere yasak


Makedonya’dan rezil haber. Türklere ve zencilere yasak. Bu başlığı "Utrinski Vesnik" gazetesi baş ve sorumlu yazarı Erol Rizaov köşe yazısında kullandı. Kendisi de bir Makedonya Türkü olan Rizaov Abdulselam Kanzoski’nin sadece Türk olduğu için Hakimler Kurulu üyeliğine seçilmemesiyle Makedonya’nın dünyaya utanç verici bir haber gönderidğini değerlenirdi..Rizaov yorumunda şöyle devam ediyor:
“Bu dünyaya gönderdiğimiz en yeni nazi telegramı. Hem de doğrudan doğruya çok partili Makedonya meclisinden. Böyle bir karar iktidardaki VMRO DPMNE ve bu paRtinin lideri Başbakan Nikola Gruevski aldı.”
Katil fermanın Brüksel’den aldığımız en yoğun eleştirmelerle denk düştüğünü hatırlatan Erol Rizaov VMRO DPMNE bir zmanlarda Anerika’nın Ku Klux Klan’ı gibi oldu. Orada Zencilere, Makedonya’da ise Türklere giriş yasak dedi..

Rizaov Türkiye’den kendisini arayan siyasetçiler ve medya sahiplerine bu olayı açıklamakta zorluk çektiğini ve bu olayın Makedonya’nın Türkiye’yle olan iyi düzeydeki ilişkilerine zarar verebileceğini yorumladı.

Hiç yorum yok: