15 Nisan 2011 Cuma

Meclis Başkanı seçim kararı imzaladı

Meclis Başkanı Trayko Velyanovski genel seçimin 5 Haziran’da düzenlenmesini öngören kararı imzalayarak seçimin adil ve demokratik olmasına katkıda bulunmaları için siyasi partilere çağırı yaptı.
Erken seçim kararı Meclisin feshedilmesinden bir gün sonra imzalandı.
Velyanovski “Dün Meclis siyasi partilerin meşruluğunun erken seçimde Makedonya vatandaşları tarafından denetlenmesi gerektiği konsunda karar aldı. Adil ve demokratik seçimin düzenlenmesi için koşulların yaratılması doğrultusunda sorumluluğu olan siyasi partilere çağırıda bulunuyorum” dedi.
Velyanovski siyasi partilerin tutumlarına daha büyü destek sağlamaları için çaba sarfetmelerini anlayışla karşıladığını ancak her siyasi partinin gelecek dönemde karşışıklı güvenin güçlenmesi ve yapıcı bir havanın oluşmasına katkıda bulunmak için fırsatı olduğunu söyledi.
Velyanovski siyasi parti üyeleri ve sempatizanlarından devletin menfaatlerine dikkat etmelerini istedi.
Velyanovski “Önerilen siyasi pogramlarının kabulü doğrultusundaki nihai değerlendirmeyi vatandaşlar yapıyor. Bu bağlamda erken genel seçime katılmaları ve gelecek dönemde Makedonya’yı yönetmek için sorumluluğu ve görevi kime verecekleri konusunda tutumlarını ifade etmeleri doğrultusunda vatandaşalara çağırıda bulunuyorum şeklinde konuştu.
Mevzuat uyarınca seçim kampanyası 15 Mayıs'ta başlıyor.
Makedonya 5 Haziran’da 2. kez erken, 7. kez de genel seçime gidiyor.

Hiç yorum yok: