11 Nisan 2011 Pazartesi

Makedonya Meclisi Perşembe Günü Feshedilecek

Meclis Başkanı Trayko Velyanovski Meclis’in feshedilmesinin görüşüleceği oturumun önümüzdeki Perşembe günü düzenleneceğini, bir gün sonra ise erken genel seçimin yapılmasıyla ilgili kararı imzalayacağını açıkladı. Seçim 5 Haziran’da yapılacak.
Sadece iktidar milletvekillerin katıldığı koordinasyon toplantısında Velyanovski Meclis’in feshedilmesiyle ilgili karar sundu ve bu karar bugün ve yarın milletvekilerin imzasına sunulacak.
Velyanovski bu kararı hem iktidar hem muhalefet milletvekilleri tarafından imzalanacağını ümit ederek Meclis’i boykot eden muhalefeti yarın ve önümüzdeki Perşmbe günü düzenlenecek Meclis otrumuna katılmaya çağırdı.
Meclis’in bugün 6. seçim bölgesinden Merkez Jupa ve bazı Debre köylerinin 5. seçim bölgesine aktarılmasıyla ilgili yasa değişikliğini oylaması bekleniyor. Bu kararla Merkez Jupa’dan 5200 Türk 6. seçim bölgesinden 5. seçim bölgesine aktarılıyor. Yarın ise Meclis ana muhaklefet partisi Sosyal Demokrat Birliği’nin teklifi olan Boris Kondarko’nun Devlet Seçim Komisyonu Başkanı görevine seçilmesiyle ilgili kararı oylayacak.

Hiç yorum yok: