31 Ağustos 2010 Salı

Makedonya’da Zafer Bayramı Kutlandı

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Metin Alpcan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 88. yıldönümü nedeniyle dün akşam respsiyon düzenledi. Türk Silahlı Kuvetleri’nin tanıtım fılminin gösterildiği resepsiyonda Başbakan Yardımcı Abdulakim Ademi, Savunma Bakanı Zoran Konyanovski, Devlet Bakanı Hadi Nezir, Milletvekili Kenan Haisp, Makedonya ordusu temsilcileri, diplomatlar, yabancı ülkelerin askeri ataşeleri ve Makedonya toplumundan önde gelen isimler katıldı.
Türkiye vatandaşlarına Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutlayan Makedonya Savunma Bakanı Zoran Konyanovski Makedonya ve Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi.
Makedonya Savunma Bakanı Zoran Konyanovski "Dost Türkiye’yle çok iyi ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerimiz daha da ileriliyor. 18 yıldır Türkiye Makedonya’yı ve özelikle Makedonya Ordusunu en çok destekleyen ülkeler arasında yer alıyor.Bu iyi ilişkilerimizin sayesinde büyük sayıdaki ordu mensubumuz Türkiye’de ek talim ve eğitim görüyor. Ayrıca Türkiye ve Türkiye ordusunun Makedonya’ya verdiği maddi yardımlar ve bağışların büyük olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu geçmişimizden kaynaklanıyor. Makedonya ve Türkiye arasındaki dostluk bağı, büyük Atatürk’tür. O Makedonya’dan geliyor, burada yaşadı ve doğduğum Manastır kentinde eğitimini gördü. Eminim ki önümüzdeki dönemde de atacağımız adımlarla Makedonya ve Türkiye arasındaki bu çok iyi ilişkilerimize özen göstereceğiz." dedi.
Respsiyonda Askeri Ataşesi Metin Alpcan’ın yardımcısı Yüzbaşı İlker Ata Akhun binbaşılığa terfi etti. Yeni rütbeleri ise Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer taktı.

Hiç yorum yok: