1 Ocak 2008 Salı

Yeni yılda ilk Üsküp’lü kız çocuğu oldu

Yeni yılda doğduğu ilk Üsküp’lü 3 kilogram 190 ağırlığında ve 48 santimmetre uzun sağlıklı kız çocuğu oldu. 28 yaşındaki Bilyana Lazarevska kız çocuğunu yeni yılın ilk dakikasında dünyaya getirdi.
Makedonya’lılar meydanlarda, eğlence mekanlarında ve kafeteryalarda yeni yıla merhaba dedi.Üsküp büyük şehir belediyesinin kent meydanında düzenlediği kutlamada Aleksandar Mitevski, Beni Şakiri, Sintezis ve Super Hiks grupları, yer aldı. Üsküp’lüler yeni yıla Kaliopi’nin şarkıları ve havai fişek gösterisiyle yeni yıla girildi.
Makedonya’nın daha büyük kentlerinde belediylere meydanlarda yeni yıl partileri düzenledi. Yeni yıl için en iyi süslendirilmiş kent ilan edilen Ohri'de turistler akın etti.Tüm uyarılara rağmen bu yıl da serseri kurşunlar yüzünden kazalar olddu.. Üsküp’te birsinin elini ikincisinin ise ayağını isabet alan serseri kurşundan yaralanlar oldu. Hatanede ypılan il müdahaleden sonra iki kişinin sağlık durumun iyı olduğu belirtiliyor. Gostivar’da ise iki kişi maytaptan yaralandı.Onlarında durumu iyi ve hastanede yapılan müdahaleden sonra eve gönderildi. Gostivar’ın Zdünye köyünde ise bir kişi maytap kullanan sorunsuz kişiler yüzünden gözünden yaralandı. İç işleri Bakanlığının bildirisinde Ohri Kırçova yolunda meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetti iki kişi de yaralandığı belirtildi. Yeni yıl kutlamalar sırasında yine alkolu kaçıranlar oldu.Alkol yüzünden 60 kişi Üsküp’ün devlet hastanesinde yardım istedi . Bunların arasında 30 kişi alkol zehirlenmesinden dolayı hastanelik oldu. Alkolu kaçıranlar arasında maalesef 14 ile 16 yaş arasında çocuklar da vardı.

Hiç yorum yok: