12 Ocak 2008 Cumartesi

Makedonya Ordusuna ait helikopter düştü:11 asker öldü


Makedonya ordusuna ait Mi-17 tipi helikopterin öğle saatlerinde Blatse köyü yakınlığında düşmesi sonucu 11 asker hayatını kaybetti. Bu kazadan kurtulan olmadı. Blatse köyününe ait son evinin sadece 50 metre yakınlığında düşen helikoptere yardım için hemen köy halkı koştu. Katlanova’nın Blatse köyünün bir sakini olayı şöyle anlattı.:
“Helikopter sesi duyuldu ama motoru iyi çalışmıyordu. Ardından patlama sesi duyuldu. Ev sarsıldı ve biz evden çıktık. Hepsi olay yerine koştu. Büyük yangın vardı. Bir insan dışarda yatıyordu.Patlama oldu. Kerozin miydi? yoksa kurşunlar mı ?patladı bilmiyorum. Biz geriye çekildik. Hiç bir şey yapamadık “
Helikopterin düşüşünü ilk bildiren iki balıkçı oldu. Onlar helikopterin çok alçak uçutuğunu faketti ve hemen ardından bayırın arkasından bir patlama sesi duydular. Hemen olayı polise bildirdiler.
Olay yerine hemen Polis ve Askerler ulaştı. Düşüş nedeninin helikopterde meydana gelen arıza olduğu tahmin ediliyor. Helikopterde Bosna Hersek’te EUFOR-ALTEA Barış Misyonunda görev yapan Makedonya askerleri yer alıyordu. Askerler eve dönüşünün sevincini yaşıyordu.Helikopter saat 10'da Sarayevo'dan hareket etti, saat 12'de düştü. Devlet ve ordu zirvesi de olay yerini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Branko Tsrvenkovski ve Başbakan Nikola Gruevski olayı büyük faciya ve kayıp olarak değerlenirdiler. Tsrvenkovski ve Gruevski düşüş nedenlerin araştırılması için tüm gereken önlemlerin alaınacağını söylediler.Bakanlar kurulu toplantısı bugün bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.Oturuma Genel Kurmay başkanı Miroslav Stoyanovski ve Adliye Tıp Enstütüsü müdürü Aleksey Duma da katıldı.

Hiç yorum yok: