8 Ocak 2008 Salı

Horlamayı durduran 25,000 £’luk yatak

Yorgan altında kalmayı severseniz işte hayallerinizin yatağı.Büyük Britanya’da üretilen Yıldızlı Gece(Starry Night) adlı uyuma merkezinde surround ses sistemi ve duvarda 3 metrelik görüntü gösterebilen TV projektörüyle yataktan hiç kalkmadan eğlence düzenleyebilirsiniz.İşkolikler ise güçlü bilgisayar, internet bağlantısı ve telsiz keypad sayesinde yataktan kalkmadan çalışabilirler.
Uyumak istediğiniz zaman döşeğiniz duruma gore ısıtılıyor yada soğutuluyor.
Uyuduğunuzda vucudunuzun hareketlerini ve nefes alma şeklini gözetliyor ve horlamanızı engelemek için kendisini düzeltiyor. Bu yatağın sadece çay yapan makinesi yok.ABD’Nin Las Vegas kentinde düzenlenecek Tüketici Elektronik Eşya Fuarı’nda bu yatak 25,000 İngiliz paund üzerinde satılması ögörülüyor.
Horlamayı engelemek için kullanılan titreşimleri algılama sistemi şimdiyedek sadece orduda kullanılan bir teknolojiydi.Horlamayı hissettiği zaman yatakta bulunan motor uyuyan kişinin pozisyınunu 7 derece için ileriye doğru değiştiriyor.Bununla burun boruları açılıyor ve horlama durduruluyor.Titreşim algılayıcı ve döşeğin basınç sistemi, uyuyan kişinin kaç kez bir yandan öbür yana atladığını, döndüğünü veya geceleyin yataktan kalktığını kayediyor. İyi uyumanın ipucları bilgisayar ekranında gösteriliyor.Bilgisayarın 1500 gigabayt hafızası var.Döşekte bulunan su boruları sayesinde yatağın her tarafını farklı olarak ısıtabilir veya soğutabilir.
Yatakta ayrıca iPod kenetlenme istasyonu ve 400,000 şakı ve 2000 saat video depolayan hard disk var.

Haberin kaynağı

Hiç yorum yok: