19 Aralık 2007 Çarşamba

Gül : Atina’nın Makedonya ismiyle ilgili tutumu mantıksız

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin başkanlığındaki heyeti dün kabul eden Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Makedonya’nın NATO üyeliğine tam destek verdi.Abdullah Gül Yunanistan hükümetinin Makedonya ismiyle ilgili tutumunun mantıksız olduğunu vurguladı.Bunu bugün Makedonya Haber Ajansı duyurdu.
Türkiye Başbakanı Recep Tayyıp Erdoğan da Gruveski’yle yaptığı görüşmeden sonra Yunanistan’ın tutumunu yanlış olarak değerlendirmişti.
Hem Gül hem Erdoğan, Adriatik anlaşmasını imzalayan Makedonya, Hırvatistan ve Arnavutluk’un aynı zamnda NATO üyeliğe davet edilmesi gerektiğini vurguladı.
Erdoğan Türkiye’nin NATO’nun genişlemesinden konuşulacağı tüm toplantılarda Makedonya’nın NATO üyeliğine anayasal adıyla kabul edilmesi doğrultusıundaki tutumunu savunacağını açıkladı.
Erdoğan Adriatik grubuna ait 3 ülkeden sadece bir ülke yada iki ülke NATO üyeliğine davet edildiği durumunda bunun bölgeyi olumsuz etkileyeceğini vurguladı.
Türkiye’nin iki günlük ziyaretinde bulunan Makedonya heyeti Ankara ve İstanbul’da Makedonya’ya yatırım yapın adlı projeyi Türk iş adamlarına tanıttı. Makedonya hükümeti’nin en üst düzey temsilcilerin bu projeyi tanıttığı Avusturya, İtalya ve Almanya’dan sonra dördüncü ülke Türkiye oldu.

Hiç yorum yok: