8 Kasım 2007 Perşembe

Şar Dağı'nda bugün sakin


Brodec ve diğer Şar Dağı köylerinde silahlı bir gruba karşı, içişleri Bakanlığı tarafından gerçekleşen dünkü operasyondan sonra bugün bölgede durumun sakin olduğu bildiriliyor. Bölgede polis güçlerinin mevcut olduğu ve Kalkandelen’den köylere giden yollarda polis noktalarının bulunduğu açıklanıyor.

Kamu savcı yardımcısı ve soruşturma yargıcının gerçekleştiridikleri incelemelerden sonra operasyonda altı kişinin öldürüldüğü resmen açıklandı.

Operasyonda tutuklananların sayısının 12-15 kişi arasında olduğunu açıklayan İçişleri yetkilileri, bölgede büyük miktarda çeşitli sıiahın ele geçirildiğini bildirdiler.

Şar Dağı’ındaki Brodec,Veyceve Veşala köylerinde aylardır saklanan silahlı bir gruba karşı Makedonya polisi tarafından çarşamba günü gerçekleşen operasyonda polis güçlerinden ölen veya yaralananın olmadığı da açıklandi.

Resmi açıklamaya göre, operasyonun başlıca amacı, Kosova’nın Dubrava cezaevinden geçenlerde kaçan Lirim Yakupi ve Ramadan Şiti’nin başında bulunduğu sılahli grubu yakalamak oldugu işaret ediliyor.

Hiç yorum yok: