30 Ekim 2007 Salı

Dünya'nın 43'ci en akıllı adamı Bin Laden mi?


Dünya’nın hayatta olan en akıllı 100 insanı arasında Usame Bin Laden de yer alıyor..Liste’de bilim adamları, yazarlar, müzisyenler, mucitler be iktisatçılar var.
Synectics danışma şirketi’nin yaptığı araştırmaya gore Al Kaide lideri Usame Bin Laden 43’cu yeri aldı. Bu yeri Bin Laden, Dünya’nın en zengin adamı Bil Gates ve eski boks ağır siklet şampiyonu Muhamed Ali’yle paylaşıyor.
Dünyanın 100 en akıllı adamın listesini, uzmalık alanları yaratıcılık ve mucitlik olan 6 İngiliz danışmanı hazırladı. Listenin hazırlanmasında kullanılan kriterler arasında popülarite, zihinsel gücü, başarıları ve adayların kültürel anlamı yer alıyor. Listede birinci yeri LSD uyuşturucusunu bulan İsviçre’li kimya bilim adamı Albert Hofman ve world wide web’in yaratıcısı İngiliz Tim Berners- Li paylaşıyor. Ardından 3’cü Corc Soros, 4’cü Simsonlar çizgi filminin yaratıcısı Met Groning ve 5’ci yerde Güney Afrika Cumuriyeti’nin seçtiği ilk demokratik başkanı Nelson Mandela geliyor. Stiven Hoking, Stiven Spilberg, Areta Frenklin ve Prince, listeye girmeyi hak edener arasında.Listede yarısı Amerika’lı, 23’ü İngiliz,11’i Asya’lı ve 1 de Afrikalı var. Dünya’nın hayatta olan en akıllı 100 insan arasında girmeyi başaranlar, Usame Bin Ladin’le listede yer almalarına nasıl tepki gösterecekleri merak konusu.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

erdem bey ben nuh. radyotelevizyon.blogspot.com, röpörtajlarınıza bakacağım. iletişime geçebiliriz

Unknown dedi ki...

erdem bey ben nuh radyotelevizyon.blogspot.com röpörtajlarınıza bakacağım iletişime geçebiliriz makul olursa..

Adsız dedi ki...

Dünyanın en akıllı adamları konusunda herkes bir şey söyleyebilir, ama bu konuda tek yetkili kuruluş, şüphesiz ki "Mensa International"dır. Mensa'da bu adamların hiçbiri, bırakın "en akıllı adamı", "üstün zekalı" olarak bile geçmez ;)

Erdem Ahmet dedi ki...

Katılıyorum Oktay. Bu kuruluş galiba ilgi çekmek istemiş ve bunu başarmış. Başka bloglarda da baktım yorumlara.Amerikan blogcuları bu araştırmaya çok kızmış çünkü bu sonuçlara göre insan başına en çok akıllı insanlara sahip Büyük Btitanya gösterilyor.

Erdem Ahmet dedi ki...

Nuh bey, izlemekten sonra yorum da beklerim.