4 Aralık 2007 Salı

ABD Büyükelçiliği de maşallah dedi.


Özgür Meday dün Maşallah, siyasiler anlaşmaya uydular manşet attı. Bugün ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Üsküp Büyükelçiliği NATO ve Avrupa Birliği yolunda önkoşul olarak sayılan yasalar paketinin Meclis tarafından onaylamasını selamladı. Amerikan Büyükelçiliğin yayınladığı bildiride şunlar belirtiliyor.
Siyasi liderler ortak menfaat için akıllıca bir uzlaşma sağladı.Bunun neticesi de Makedonya lehine çok iyi haberler oldu.Başbakan Nikola Gruevski ve özelikle Demokratik Bütünleşme Birliği başkanı bu konuda öncülük rölü oynadılar.Onlar esnek davranışla ve konsensus sağlamakla kendi hedeflerine de ulaşabileceğini gösterdi.Arnavut Demokratik Partisi başkanı Menduh Taçi ve Sosyal Demokrat Birliği başkanı Radmila Şekerinska’nın desteği de bu konsensusu tamamladı.
ABD büyükelçiliği bu başarının ortaklaşa devam etmek için tüm etkenleri cesaret ettiğini bildirdi.
Ülkemizdeki uluslararası topluluğu temsilcileri gereken reformlar yapılmadan ve siyasi diyalog sağlanmadan Makedonya’nın NATO üyeliğe davet edilmesi Avrupa Birliği’yle müzakerelerin başlaması tehlike altında olduğunu uyardı. Dün meclsite onaylanan topluluklar arası ilişkiler komitesi, Kamu Savılık ve savcılar konseyi yasaların bu uyarıların ciddiye alındığını gösterdi.

Hiç yorum yok: