26 Ağustos 2010 Perşembe

AP Milletvekili Poselt: Muhalefet hükümeti Strazbur ve Brüksel'de karalamasın

Siyasi partilerin görüş birliği sağlamaya mecburdur ve iç tartışmaların ülkenin Avrupa politikasıyla karıştırılmaması gerekiyor.Muhalefetin Strazbur ya da Brüksel’de hükümeti karalamaması gerekiyor. Bu devlete yardımcı olmuyor. Tüm güçler devletin menfaatleri doğrultusunda çalışmaması gerekiyor. Bunu bugün Makedonya'nın ziyaretinde buluınan Avrupa Parlamentosu'nun Alman Milletvekili Bernd Poselt açıkladı.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Makedonya’nın Avrupa Komisyonu’ndan olumlu rapor alacağını düşünen Poselt, Avrupa Parlamanetosu ve Avrupa Komisyonu’nun bu ilkbaharda hazırladığı raporun AB ile Makedonya arasındaki ilişkilerin tarihinde en olumlusu olduğunu ileri sürdü.
Poselt Avrupa Makedonya’nın en geç gelecek yıl Macaristan’ın dönem başkanlığı esnasında AB’yle müzakerelere başlayacağını ümit etti.
Poselt Makedonya’nın AB’yle üyelik müzakerelerin başlaması için tarihin verilmesi doğrultusunda tafsiye edilmesine rağmen neden böyle bir kararın alınmadığını ve ne zaman müzakerelerin başayacığına ilişkin Avrupa Parlamentosu’nun sonbahar toplantısında AB Konseyi'ne soru sorulacağını söyledi.
Makedonya’nın AB üyeliğinin Yunanistan tarafından engellenmesinin kabul edici olmadığını ancak bunun kurumsal bir sorun olduğunu belirten Poselt Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu’nda çoğunun müzakerelerin en kısa zamanda başlaması gerektiğini net bir şekilde açıkladığını, Avrupa Birliği Konseyi’nin oy birliğiyle karar alması gerektiği için Yunanistan’ın kendi pozisyonunu kullandığını vurguladı.

Hiç yorum yok: