31 Aralık 2007 Pazartesi

Dünyanın en şişman kadının trajik öyküsü

Bu yıl 445 kilograma ağırlığına ulaşan Renee Williams mide baypasının yapıldığı en ağır kadını oldu ama 12 gün sonra öldü.
Yataktan kalkamayn 29 yaşındaki Williams şişmalan olması yüzünden iki çocuğunu bile kucaklayamiyordu ve bu yüzden ameliyat yapılması için doktorları yalvardı.
Şaşırtan büyüklüğü yüzünden ameliyat masasının genişletilmesi gerekiyordu.Ameliyat başarılı oldu ve kalp krizinden ölmeden önce 25 kilogram zayıflamıştı.
Teksas eyaletinin Austin kentinde yaşayan Renee, çocukluktaN beri şişmanlıkla savaşıyordu. 12 yaşında hastalıklı derecede şışman olduğu değerlendirildi. 15 yaşında evlendi. ve 16 yaşında ilk çocuğunu dOğurdu. O dönemde 190 kilo ağırdı. İkinci kız çocuğu Mirina’yı doğurduğunda 220 kilo üzerinde oldu.
Renee "Kafanda doyduğunu söyleyecek o şeye sahip olmadığınızda yiyebileceğiniz yemek miktarı gerçekten tiksindirici boyutta " şeklinde konuşuyordu.
Yatalak oldu ve daha çok yemeye başladı. "Midesi acıyana kadar yemeye devam ediyordu" diyen 13 yaşındaki kızı Mirna " 8 hamburger bile yiyebiliyordu. Devamlı olarak uyarıyordum ama sanıyorum ki yatakta olmaktan bikmişti." şeklinde konuştu.Renee şişmanlamaya devam etti ve 2007 yılında 445 kiloya ulaştı . Bu ağırlık onun yaşındaki kadından 6 kat daha çoktu.Mide baypas için doktorları yalvardı ancak bu şişmanlıkta ameliyatın çok tehlikeli olduğu gerekçesiyle 12 kez red edildi.
Renee o dönemde "Riskli olduğunu anlıyorum ama ameliyat yapmadan başaramayacağım. Kızımın liseden mezun olduğunu görmek istiyorum" diye konuştıu. Mide baypası sayesinde mide küçültülüyor.Hasta kendisini az yemekle tok hissediyor ve böylece zayıflamaya başlıyor. Houston's Renaissance Hastanesi Renee’nin durumu kötüleşmesi ve doktorlar tarafından sadece 1 yıl yaşam süresi verilmesinden sonra ameliyat yapmaya razi oldu.20 Şubat tarihinde ameliyat yapıldı ve 5 saatlık amelyattan sonra Renee " Kamyon tarafından ezildiğim gibi kendimi hissediyorum" dedi. Ameliyattan sonra zayıflamaya başladı ama birdenbire 4 Mart tarihinde kalp krizinden öldü.Bir köşede oturup ölmek istediğini söyleyen kızı Mirina anem en iyi arkadaşımdı ve şimdi kendisi yok. Bu aci veriyor dedi.

Bu haberin linki

Hiç yorum yok: