30 Mayıs 2008 Cuma

Dış dünyayla bağlantısı olmayan Amazon kabilesinin fotoğrafları

Brezilya'nın Peru sınırında, batı Amazon ormanlarında daha önce hiç bağlantı kurulmamış bir yerli kabilesinin saptanarak fotoğraflandığı belirtildi.
Brezilya hükümetine bağlı ulusal yerli vakfı Funai'nin açıklamasında, yerlilerin, Acre eyaleti üzerinde yapılan uçuşlar sırasında Envira ırmağı civarında bulunan "Etnik-Çevre Koruma Bölgesi"nde görüldükleri ifade edildi. Açıklamaya göre, güçlü ve sağlıklı yerlilerle 6 kulübe ve geniş bir bölge fotoğraflandı. Funai, uzmanlarından Jose Meirelles Junior'ın açıklamasında, bu bölgede dünyadan uzak 4 farklı grubun olduğu belirtildi.
Söz konusu yerli kabilesinin dışarıyla bağlantısı olmayan son kabilelerden biri olduğu kaydedilen açıklamada, Funai'nin bu tip kabilelerle özellikle bağlantı kurmadığına, özerkliklerini sağlayıp topraklarına müdahale edilmesini önlediğine dikkat çekildi.
Survival International adlı grup da, dünya çapında dışarıyla bağlantısı olamayan 100 civarında kabile bulunduğunu, bunların çoğunun Brezilya ve Peru'da yer aldığını açıkladı. Diğer fotoğrafların linki.

Hiç yorum yok: