1 Kasım 2007 Perşembe

Makedonya'da Arnavut militanları


Yasa dışı Arnavut Ulusal Oredusu’nun Drentista komutanı lakabıyla bilinen Cavit Morina bu sabah Şar Dağı eteklerindeki Odri koyü çevresinde, ölü bulundu.
Morinan vucüduna üç kurşun sıkılarak öldürüldü.Sabah saat 6.30 da cesedi vatandaşlar tarafından buludu ve up Teartse polis karakoluna bildirildi
Makedonya Haber Ajansı Morina sabah saat 3.30 da Agim Krasniçi’nin çetesiyle çıktığı silahlı çatışmada hayatını kaybettiğini bildirdi Çatışmada Kondovalı Krasniçi’nin kardeşi Ali Krasniçi ve Ziya Veyseli’nin yaralandığı belirtiliyor.Agim Krasniçi, bun iddiaları yalanlayarak kardeşinin yaralı olmadığını söyledi.İç işleri Bakanlığı çatışmaya katılanları bilmediklerini açıkladı.
Öldürülen Cavid Morina Geçenlerde Kosova cezaevinden kaçan yedi tehlikleri mahkumdan biri.
Öte yandan dün Hırvatistan Televizyonu Lipkova bölgesinde Arnavut millitanları görüntüledi.. Bu görüntüler cep telefonuyla çekildiği belirtiliyor. Bugün bu bölgeye giden televizyon ekipleri Arnavut militanları bulamadı. Lipkova halkı bölgede militnlar olmadığını savundu.İşte o görüntüler.




Dün toplanan Güvenlik kurulu, güvenlik durmunu istikrarli ve sakin olarak değerlendirerek silahli çatışmaları suç çetelerin çıkardığını bildirdi.Meclis'teki siyasi partiler güvenlik durumu konusunda farklı görüşler sergilediler.iktidar güvenlik durumun iyi olduğunu savundu.VMRO DPMNE milletvekili Vlatko Gorçev partisinin Güvenlik kurulunun dünkü değerlendirmesini desteklediğini ve tüm siyasi partilerin, durumların düzeltilmesi için somut çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi. Bazi siyasi partilerin ve kurumların bundan farklı gündemi olduğunu söyleyen Görçev’i bu kurum ve siyasi partileri açıklarmısınız şeklinde soru sorduk ama Görçev sadece daha önce söylediği açıklamayı tekrarladı.Güvenlik durumun iyi olduğunu ve suç çetelerin alananını daraltmak için vatandaşların polisle sıkı işbirliği yapması gerektiğini belirten Arnavut Demokratik Partisi milletvekili Rujdi Matoşi Demokratik Bütünleşme Birliğine ait bazı görevlilerin suç çetelerle işbirliği yaptığını suçlayarak bundan vazgeçmedikleri takdirde bu görevlilerin isimlerini açıklayacağını tehdit etti. Muhalefet ise güvenlik durumun kaygı verici durumlara ulaştığını öne sürdü.Güvenlik durumun kontrol altından çıktığını ve bundan vatandaşların endişe duyduğunu değerlendiren Sosyal Demokrat Birliği milletvekili Yani Makraduli iç işlerin bakanı Gordana Yankulovska’nın vatanşaların güvenliğiyle ilgilenmesini istedi. Güvenlik durumun iyi olmadığını ve bundan iç işleri bakanlığın sorumlu olduğunu kaydeden Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Rafiz Aliti birileri suç çetelerle Arnavutları disiplin edeceğini düşünürse o zaman yanılıyor. Ulusal Kurtuluş ordusunun eski mensupları iç işleri bakanlığın kendilerine karşı operasyon düzenlediğini düşünüyor . Bunu bunu bir ay önce söyledim dedi.

Hiç yorum yok: